
Ультраоброблені продукти стали причиною понад 124 тис. смертей у США
Дослідження, яке було опубліковане в журналі American Journal of Preventive Medicine, показало, що вживання ультраоброблених продуктів харчування призвело до понад 124 тисяч передчасних смертей у США у 2017-2018 роках. Ультраоброблені продукти містять шкідливі інгредієнти, такі як консерванти, емульгатори, підсолоджувачі та інші, і не можуть бути приготовані вдома. Це включає такі популярні продукти, як солодкі напої, шоколад, піца, гамбургери та курячі нагетси. Висока консумація ультраоброблених продуктів також призвела до смертей у Бразилії, Великій Британії, Мексиці, Канаді, Австралії, Колумбії та Чилі. Вчені підкреслюють, що цей проблемний тренд є результатом глобальних змін у продовольчих системах, які зробили ультраоброблені продукти більш доступними та дешевшими. Щоб вирішити цю проблему, потрібно не лише інформувати споживачів, а й змінювати середовище, щоб спонукати людей до здорового харчування.