
Безпечного рівня споживання обробленого м’яса не існує - дослідження
Міжнародна група вчених провела глобальний огляд понад 70 наукових досліджень про споживання обробленого м’яса. Вони виявили, що немає безпечної кількості споживання цього продукту, оскільки воно пов’язане з ризиком виникнення діабету 2 типу, ішемічної хвороби серця та раку товстої кишки. Дослідження показало, що навіть невелике щоденне споживання обробленого м’яса може збільшити ймовірність цих хвороб. Наприклад, один хот-дог на день може підвищити ризик діабету та раку товстої кишки. Ультраоброблені продукти, такі як м’ясні вироби, солодкі газовані напої і трансжири, також пов’язані з погіршенням здоров’я. Вчені радять обмежити споживання цих продуктів, оскільки вони можуть призвести до серйозних хронічних захворювань.