
Фастфуд може зіпсувати пам’ять всього за чотири дні - дослідження
Вчені з Університету Північної Кароліни виявили, що раціон з великою кількістю жирної “швидкої їжі” може негативно впливати на мозок лише за кілька днів. Дослідження показало, що така дієта активує певний тип клітин у гіпокампі, які відповідають за пам’ять. Це стається через знижену здатність мозку засвоювати глюкозу. Пам’ять може почати працювати гірше вже на четвертий день такого харчування. Відновлення рівня глюкози у мозку може нормалізувати цю ситуацію. Дослідники виявили, що періодичне голодування після споживання жирної їжі може покращити когнітивні функції. Ці висновки підкреслюють важливість здорового харчування для мозку і можуть сприяти розробці нових методів профілактики деяких неврологічних захворювань.